Een kleine historie. 

In 1925 zette de familie Samson de eerste schreden op het horecapad met een vestiging aan de Waal. In de jaren vijftig werd het pand aan de Houtstraat betrokken op de plaats waar het huidige café ook zijn gasten ontvangt. Café Samson wordt op verschillende momenten van de dag tot in de kleine uurtjes bezocht door een gevarieerd publiek, en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een café `classique'. Op welk moment u ons ook bezoekt, u wordt aan tafel bediend door obers, die nog obers zijn in een café zoals een café hoort te zijn.

Toen in de jaren tachtig de speciaalbieren hun intrede deden, volgde café Samson deze ontwikkeling op de voet, als een van de eerste cafés in de Keizerstad. Van latere datum zijn de espresso, cappuccino en andere koffievarianten waarvoor het café ook bekroond is. Ook de eetkaart en de wijnen hebben inmiddels een eigen plaats gekregen in het assortiment. Na het vertrek van de laatste Samson in 1993 wordt het café voortgezet in een traditie van tijdloos vakmanschap, resulterend in een notering in de café top 100 van Nederland!


Specialiteiten

Café Samson heeft een ruim opgezet assortiment met keuze uit zeer veel verschillende dranken. Het assortiment wordt telkens vernieuwd door met name in te spelen op de jaargetijden. Elke maand verschijnt een nieuwe wijn, port en bijzondere bieren op fles ten tonele naast het vaste assortiment.

U kunt kiezen uit meer dan 100 verschillende bieren van fles. Naast de 14 vaste tapbieren Heineken, Brand Up, Chateau Neubourg, Paulaner, De Koninck, Brugse Zot Blond, Tripel LeFortTripel KarmelietKasteel RougeJopen Mooie Nel en onze eigen Cleijne Tripel hebben wij maar liefst 11 wisselkranen. Café Samson volgt de bierontwikkelingen op de voet, en met name die van eigen land, we hebben dan ook wisselende kranen van de Jopen, La Trappe, het Anker, Huyghe, Oedipus, Gulpener, van Moll en Texelse brouwerij.

Blijf op de hoogte van het wisselend assortiment door het café te volgen op twitter, instagramfacebook of download onze gratis bier-app voor Android en iOS; bekijk de huidige wisselfusten, waardeer je bier en krijg zelfs smaakadvies!

Naast de vijf vaste biermenu's bieden wij ook een verrassingsmenu aan dat zorgt voor een aangename verrassing onder de talloze bierliefhebbers.

Ons bier assortiment is natuurlijk online in te zien.

Tevens kunt u in Café Samson terecht voor een ruime keuze uit (speciale) jenevers, whiskeys, likeuren of non-alcoholische dranken. Voor uiteenlopende koffievariëteiten (Illy-koffie) bent u in Café Samson aan het juiste adres! Mocht u trek hebben gekregen, dan heeft u een ruime keuze uit diverse borrelhapjes, tosti's, broodjes en panini's.

Ook maakt café Samson onderdeel uit van de NBF ( Nijmeegse bierfeesten ). Volg de festivals op de site van de Nijmeegse bierfeesten!